Luni - Vineri: 9:00 - 20:00 | Weekend: 09:00 - 17:00

Apelează-ne: +(373) 22 86 69 59, +(373) 69 77 71 95

Cum ar trebui să fie un maseur!

Cum ar trebui să fie un maseur!

Competențele unui maseur profesionist**

La baza profesiei de maseur stau:

1. Aptitudinile fizice şi psihice naturale,

2. Tehnica şi metodele de masaj.

Un maseur bun trebuie să fie, în primul rând, sănătos şi rezistent la oboseală, să aibă o constituție robustă şi o abilitate manuală naturală. Oricine practică masajul, dar mai ales maseurul profesionist, trebuie să aibă o înălțime medie sau puțin de asupra celei medii, o musculatură bine dezvoltată, o bună mobilitate articulară, capacitatea de a se încorda şi relaxa cu uşurință; de a se adapta, concentra şi orienta repede în orice situație; de a-şi doza efortul, pentru a rezista cât mai mult la lucrul monoton şi de lungă durată. Printr-o bună pregătire fizică generală şi printr-un antrenament profesional metodic, maseurul va ajunge să capete, pe lângă forță şi rezistență, suplețe şi îndemânare în lucru. Lucrând cu mâna moale şi mobilă, ritmic şi uniform, maseurul va reuşi să obțină rezultate mai bune prin îndemânare şi nu prin forță. Pentru a rezista la oboseală, maseurul trebuie să se asigure de buna funcționare a organelor, în special, a celor ale aparatelor respirator şi cardiovascular. Maseurului i se va cere un auz fin, o vedere bună şi, mai ales, un simț tactil perfect. Mâinile maseurului trebuie să aibă o mărime potrivită, să fie largi şi cărnoase, pielea de pe palme să fie caldă, moale şi uscată, degetele - suple şi abile. Mâna maseurului trebuie să fie “uşoară”, dar puternică la nevoie.

3. Igiena personală a maseurului

Maseurul trebuie să acorde o atenție deosebită igienei corpului şi îmbrăcămintei sale. Va îmbrăca o uniformă albă, lavabilă (pantaloni lungi şi bluză largă, cu mâneci scurte). Mâinile trebuie spălate înainte şi după fiecare şedință, pentru a evita transmiterea germenilor patogeni de la o persoană la alta; unghiile vor fi tăiate foarte scurt; în timpul şedinţelor de masaj va evita să poarte inele, brățări, care stânjenesc mişcările proprii şi pot provoca iritaţii sau lezuni pe pielea clientului. Va renunţa la parfumuri cu miros puternic, la ţigări şi băuturi alcoolice. Va ocoli muncile fizice grele şi sporturile epuizante, care înăspresc sau lezează pielea palmelor. Maseurul va trebui să manifeste mult tact şi îngăduință, discreție şi conştiinciozitate în relații cu clienţii.

4. Reguli de comportament pentru pacienți în timpul masajului

Pacientul este obligat să respecte câteva reguli elementare de igienă individuală. Una dintre primele reguli este curățenia corpului şi a îmbrăcămintei. În majoritatea cazurilor, masajul se aplică direct pe piele. Înaintea şedinței de masaj se vor scot hainele de pe zona, ce urmează să fie masată şi cele care suprimă circulația sângelui, respirația şi mişcările segmentelor sau îl împiedică pe maseur să execute în voie manevrele necesare. Masajul nu se poate realiza pe pielea neîngrijită sau afectată de răni şi inflamații. Se va evita dezbrăcarea maximă a clientului pentru a nu-l expune la răceli şi pentru a menaja, pe cât e posibil, sentimentele de pudoare ale fiecăruia. Părţile masate vor fi acoperite cu un cearşaf sau prosop înainte de a continua masajul. Oricine se prezintă la un masaj trebuie să-şi satisfacă mai întâi nevoile de evacuare a intestinului şi a vezicii urinare. Orele cele mai potrivite pentru masaj sunt cele de dimineață. Şedințele de peste zi se fixează la 2-3 ore după masă sau, în aşa fel, încât să se termine cu cel puțin o jumătate de oră înaintea meselor principale. Cel masat este sfătuit să păstreze în timpul şedinței o poziție de repaus, cu musculatura relaxată şi să evite orice încordare fizică sau psihică. Durata şedinței de masaj variază după preferințe şi necesități. Uneori sunt utile manevrele lente şi uşoare, care prelungesc durata masajului, alteori sunt preferate manevrele scurte, intense şi vii, care scurtează durata şedinței.

Masajul local poate dura 10-15 minute, cel zonal 15-30 minute, iar cel general 60 minute. Şedința de masaj nu trebuie să depăşească durata de 1.30 min, deoarece devine obositoare atât pentru maseur, cât şi pentru client. După şedintele de durată, în special, după masajul după general, apare uneori nevoia de odihnă şi de linişte, care poate să dureze de la 10-15 minute până la 30 de minute. Efectele masajului se simt chiar după prima şedință, dacă este corect executat, dar efectele acestuia slăbesc treptat în orele care urmează. Pentru a obține efecte de durată este nevoie de un număr mai mare de şedințe executate în serie. O serie minimă nu poate fi mai mică de 10-12 şedințe. Numărul şi frecvența şedințelor dintr-o serie este determinat de necesitățile individuale.

Dacă vrei să fii un specialist bine pregătit, să cunoști toate secretele unui masaj perfect, să fii în continuă studiere, să îți perfecționezi cunoștințele, să fii informat și instruit conform standardelor internaționale, vino la Școala de masaj din Chișinău, unde vei căpăta cunoștințe vaste în domeniu, aplicându-le în practică

Te așteptăm cu drag la adresa: or. Chișinău, str. Alba-Iulia 75/15. Pentru mai multe detalii contactează-ne la numerele de telefon: +373 69 77 71 95 sau +373 22 86 69 59.

Calendar 17.06.2019

Contactele noastre

Telefon de contact

Adresa noastră

or. Chisinau, str. Bucuriei 1/6

Adresa electronică

vladimircolun@gmail.com
Arrow Top