Luni - Vineri: 9:00 - 20:00 | Weekend: 09:00 - 17:00

Apelează-ne: +(373) 22 86 69 59, +(373) 69 77 71 95

Din ce cauză apare artroza,ostiohondroza și toate bolile de încheieturi.

Din ce cauză apare artroza,ostiohondroza și toate bolile de încheieturi.

  Articulațiile formează legăturile sau conexiunile dintre oase. Ele oferă susținere și te ajuta sa te miști.Durerea articulațiilor este o manifestare dureroasă, adesea însoțită de umflături și inflamații, pe una sau mai multe articulații ale corpului, cum ar fi: umărul, genunchiul, încheietura mâinii, șoldul, piciorul și glezna. În majoritatea cazurilor,un simptom care necesită terapii prelungite este osteoartrita și artrita reumatoidă, două dintre cele mai frecvente cauze ale durerii articulare.

Cele mai afectate articulatii ale corpului
  Statisticile arată că durerea de genunchi este una dintre cele mai întâlnite neplăceri de la nivelul articulațiilor mari din corp, urmată de durerile de șold și durerile de umăr, însă trebuie sa reținem că durerile de articulații pot afecta orice altă parte a corpului, începând de la articulațiile de la gleznă și picioare, și până la articulațiile umerilor și articulatiile mâinilor.Cred că orișice peroană cunoaște că pe  măsură ce înaintăm în vârstă, articulațiile dureroase sunt tot mai frecvente.

Am selectat un exemplu de Artrită Reumatoidă:

 

 

 

 

 

 

 

Ce fel de boli pot fi asociate cu dureri articulare?
Următoarele boli pot fi asociate cu dureri articulare:

·        Artrita

·        Artrita reumatoida

·        Artroza

·        Osteoartrita cervicală

·        Osteoporoza

·        Psoriazis

·        Tendinita

·        Cancer osos

Etc…

Cauzele durerii articulațiilor  
  Durerile articulare pot fi cauzate de traumatisme sau de boli care afecteaza oricare dintre urmatoarele structuri: ligamente, burse sau tendoane de lângă artiulație. Traumatismele sau bolile pot afecta, de asemenea, ligamentele, cartilajul și oasele din articulatie, ducând astfel la o articulație dureroasa. Durerea este, totodată, o caracteristică a inflamației articulare (artrita) si a infecției articulare și, extrem de rar, ea poate fi o cauza a cancerului apărut la nivelul articulației. Durerea in interiorul articulatiei este o cauză comună a durerii de umăr, durerii de gleznă si a durerii de genunchi. Și bolile cu transmitere sexuală precum Chlamydia (boala este denumita clamidioza) și gonoreea pot duce la durerile articulațiilor. Dar totuși una dintre cele mai frecvente cauze ale durerilor de articulații este artrita.

  Doresc să vă mai aduc la cunoștință o schemă interesantă și foarte important pentru cele personae care nu cunosc și ar dori să se informeze: Care sunt diferențele între Artroză și Artrită?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Beneficiile masajului terapeutic în Gonartroza,Artrită,Artroză și în multe alte afecțiuni articulare.

    Masajul este indicat în special pentru efectul de tonifiere pe care îl are asupra mușchilor ce stabilizează articulatia.Alte efecte pentru care masajul este benefic în problemele articulare constau în calmarea durerilor, influențarea favorabilă a calității lichidului sinovial, care, pe lângă rolul de lubrifiant sau ungere, are și rolul de nutritie sau hrănire a cartilajului articular. De asemenea, masajul are un rol important în reducerea edemelor,cresterea mobilitații țesuturilor și stimularea receptorilor intraarticulari.

    Un tratament pe baza masajului oferit de un specialist poate stimula circulația sângelui în zonele afectate spre exemplu de artroză, iar astfel se aduce sângele îmbogățit cu oxigen, pentru a ajuta la vindecarea zonei afectate.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citat:Fiți atenți cu cărțile de sănătate.Ați putea muri dintr-o greseală de tipar.                                                                                                                          (Mark Twain)               

Opt recomandari pentru a-ti pastra articulatiile sanatoas. Menține-te în formă

  Muschii puternici ajută la menținerea stabilității încheieturii. Cu cât mușchii corpului sunt într-o formă mai bună, cu atât scade riscul unei accidentări. Se recomandă, în special, activitățile fizice care întăresc muschii fără a afecta cartilajele, precum: pilates, yoga, înot.

2. Pastreaza o greutate sanatoasă

  Cu cât greutatea depășește limitele recomandate, cu atât presiunea pusă asupra articulațiilor este mai mare. Greutatea pare sa aibă un impact mai mare asupra articulațiilor în cazul femeilor decât în cazul barbaților deoarece la femei în timpul sarcinii greutatea întregului corp se mărește și la unele femei sânii sunt mari ,respective greutatea corpului se marește și plus la toate se formează și cifoza.

3. Atenție la poziția corpului

  O poziție necorespunzatoare a corpului, precum statul cocoșat, afectează încheieturile, în special cele ale gâtului, picioarelor, șoldurilor precum și coloana vertebrală. O atenție deosebită trebuie să acordați poziției corpului atunci când ridicați sau cărați ceva.Stăruițivă să ridicați nu cu spatele dar cu mușchii picioarelor.

4. Evită accidentările și activitățile ce iți pot dauna

 Accidentările, mai ales cele care necesită intervenție chirurgicală, măresc riscul apariției artritei.

5. Invță care iți sunt limitele și ține cont de ele

  Evită exercițiile prea dure pentru încheieturi. Este probabil sa înregistrezi unele dureri musculare după un antrenament însa orice durere ce dureaza mai mult de 48 de ore indica faptul ca trebuie sa diminuezi nivelul de dificultate. Nu se recomandă mărirea considerabila a activitatii fizice de la o ședință la alta.

6. Aplică comprese reci sau comprese cu gheață pe încheieturile dureroase

  Compresele reci sunt o modalitate bună de a reduce durerile și de a preveni umflarea încheieturilor după un antrenament. Dacă te doare o încheietură, pune niște gheață într-o pungă, învelește-o într-un prosop și aplic-o, însă nu pentru mai mult de 20 de minute. Nu aplica gheața direct pe piele.

7. Bucura-te de o alimentatie variata

  Nu putem vorbi despre o dietă care să prevină apariția artritei, însa o alimentație corespunzatoare te poate ajuta să iți păstrezi greutatea potrivită și iți oferă substanțele nutritive de care organismul are nevoie pentru a se menține sănătos. Omega 3 reduce simptomele asociate cu durerile articulare și diminuează inflamațiile acestora.

8. Evită alcoolul și țigările

  Studiile arată că fumătorii sunt de două ori mai predispuși să facă atrită reumatoidă decât non-fumatorii, iar alcoolul este unul dintre factorii declanșatori ai gutei la persoanele predispuse la apariția acestui tip de artrită.

Citat:Sănătatea este o comoară pe care puțini știu s-o prețuiască, deși aproape toți se nasc cu ia.                    

                                                                                                             (Hipocrate)        



Calendar 20.02.2020

Contactele noastre

Telefon de contact

Adresa noastră

or. Chisinau, str. Bucuriei 1/6

Adresa electronică

vladimircolun@gmail.com
Arrow Top