Luni - Vineri: 9:00 - 20:00 | Weekend: 09:00 - 17:00

Apelează-ne: +(373) 22 86 69 59, +(373) 69 77 71 95

Indicații generale privind un curs de masaj terapeutic

Indicații generale privind un curs de masaj terapeutic

Masajul terapeutic este o formă de comunicare prin atingere

Un curs de masaj terapeutic în Chișinău te introduce în lumea fascinantă a masajului. Vei învăța să vindeci oamenii, să tratezi cu succes o serie de disfuncţionalităţi ale organismului uman. Vei studia diverse metode de profilaxie şi menţinere a stării de sănătate, lucru foarte important, deoarece ”este mai bine şi mai uşor să previi, decât să tratezi”. Munca unui maseur terapeut este una blândă și aducătoare de beatitudine. Este o formă de comunicare prin ”atingere”, sensibilă și în egală măsură o modalitate de conştientizare a complexităţii organismului. Numai la un curs de maseur specializat vei dobândi abilitățile necesare pentru echilibrul celor trei factori propulsivi: trupul, sufletul şi mintea!

Această terapie aduce modificări şi transformări profunde în organism, aspect clar sesizat şi evidenţiat în timpul şi după fiecare şedinţă de masaj. Reduce şi înlătură starea de disconfort, calmează şi limpezește mintea. Apelând la cea mai bună școală de masaj din Moldova vei învăța tehnicile de bază ale masajului terapeutic. De asemenea, vei avea acces direct către cele mai mari secrete ale acestei meserii: vei învăța cum să obții o mobilitate sporită a corpului, vei înlătura rapid încordările şi tensiunile fizice şi psihice, vei descoperi pacea şi liniştea în tandem cu relaxarea fizică. Masajul este o tehnică străveche care a apărut ca o necesitate obiectivă. Cine nu a sesizat că dacă te masezi la un loc dureros se ameliorează senzația? Masajul a fost folosit în timpul secolelor şi de cei din clasele superioare, dar şi de oamenii de rând. A fost efectuat de specialiști necalificați, dar şi de specialişti calificați. Un maseur experimentat își poate croi rapid o carieră de succes. În decursul timpului această activitate a căpătat valenţe de vindecare. În anumite cazuri masajul este esenţial şi indispensabil în vindecare - în tratarea unor afecţiuni, în recuperare, în refacerea după o suferinţă majoră.

Masajul menţine starea de sănătate, redă tinereţea, reface organismul, luptă contra îmbătrânirii, are cel mai mare rol în relaxare. Efectuat de către un specialist îsi dezvăluie toate secretele, te umple de satisfacţie, te destinde, te relaxează. Mâna unui maseur terapeut se cunoaşte imediat ce acţionează asupra ta şi simţi cum corpul cedează la orice reacţie de împotrivire, de încordare reflexă, chiar dacă nu ai mai făcut niciodată masaj.

Etapele instruirii în cadrul Școlii de Masaj ”Spa Therapy”:

Sunt disponibile două module complexe: cursuri de masaj terapeutic de bază și cursuri avansate de masaj. La finalizarea Cursului dat, fiecare student primește un Certificat de calificare care confirmă studierea cursului de Masaj Terapeutic și îi permite angajarea în calitate de Maseur, conform titlului obținut. Instruirea are loc într-un mediu pozitiv, de înaltă calificare și cu multă practică. Cursul durează patru săptămâni, iar cel avansat – două săptămâni, câte două ore pe zi. Cursul nostru este deschis atât practicanților terapeuți, cât și celor pasionați de acest domeniu. Acest curs oferă cunoștințe profunde și te conduce pas cu pas spre a deveni un profesionist.

  1. Curs de Masaj Terapeutic în Chișinău (curs de bază) La curs vei învăța: • Tehnica Masajului Terapeutic; • Masaj terapeutic în profilaxia afecțiunilor aparatului locomotor; • Stabilirea unei diagnoze corecte; • Mecanismul de formare a spasmului muscular; • Selectarea tehnicii potrivite de masaj; • Consilierea clientului; • Însușirea patologiilor autohtone.

2.Curs de Masaj Terapeutic în Chișinău (curs avansat) Vei studia într-o manieră profundă toate tehnicile de masaj cu scop terapeutic. Sunt 7 tehnici de masaj terapeutic ce îți vor permite să elaborezi combinații individuale destinate fiecărui client în parte. Programul de instruire este destinat pentru persoanele care dețin cunoștințe în domeniul masajului Clasic Relaxant și masajului Terapeutic de bază. Cursul pune accent pe studierea tehnicilor de masaj cu instrumente de suport (Gua Sha, nuci, bambus). De ce să alegi să cunoști arta masajului terapeutic într-un curs avansat? Astăzi, terapia cu masaj este considerată o opțiune de tratament principal care aduce rezultate și beneficii întregului corp.

La curs vei învăța:

• Masajul Curativ Holistic; • Masajul Shiatsu pe meridian; • Masajul cu Nucă; • Masajul cu bambus; • Masajul Vacuum Terapeutic; • Masajul Gua Sha; • Masajul cu Ciocanul; • Masajul Loviturilor Dinamice; • Alte instrumente pentru masaj.

Cum se desfăşoară o şedinţă de terapie prin masaj de calitate?

Abordarea unei şedinţe de terapie prin masaj implică în primul rând o instruire şi o cunoaştere profundă a acestei tehnici de către un maseur terapeut, astfel încât terapia aplicată să fie individualizată pentru fiecare persoană în parte şi să cuprindă o abordare holistică, ţinând cont de tot ceea ce implică acest lucru. Fiecare şedinţă de masaj conţine în desfăşurarea ei o serie de etape atent parcurse, astfel încât rezonanţa creată între terapeut şi pacient să ducă la o serie de efecte progresive, care să reflecte diferenţa de stare între începutul terapiei şi finalul acesteia. O primă etapă se referă la pregătirea cu maximă atenţie a mediului în care se desfăşoară terapia. Spaţiul destinat este indicat să fie un loc relaxant.

Folosirea raţională a oricărei terapii este bazată pe cunoaşterea indicaţiilor, contraindicaţiilor şi limitelor sale. Un maseur terapeut din Chișinău trebuie să cunoască, de asemenea, eventualele riscuri la care pacientul poate fi supus în timpul tratamentului, pentru ca specialistul să poată evalua în cunoştinţă de cauză responsabilitatea pe care şi-o asumă atunci când stabileşte prescripţia. De fiecare dată când o terapie face apel la inteligenţa şi conştiinţa profesională a unui specialist, discuţiile care se poartă asupra pericolelor şi a eşecurilor privesc în primul rând specialistul, dar şi metoda terapeutică folosită. Având în vedere aceste aspecte, este foarte dificil să se stabilească cu exactitate limitele unei terapii. Analiza contraindicaţiilor clasice scoate în evidenţă unele aspecte insuficient clarificate, în faţa cărora experienţa terapeutului poate să nu fie suficientă. În asemenea cazuri se apelează la un medic pentru a lua decizia cea mai corectă. Și aceste aspecte mai delicate vor fi învățate la curs.

Te așteptăm cu drag la adresa: or. Chișinău, str. Alba-Iulia 75/15.

Pentru mai multe detalii contactează-ne la numerele de telefon: +373 69 77 71 95 sau +373 22 86 69 59.

Calendar 17.05.2019

Contactele noastre

Telefon de contact

Adresa noastră

or. Chisinau, str. Bucuriei 1/6

Adresa electronică

vladimircolun@gmail.com
Arrow Top