Понедельник - Пятница: 9:00 - 20:00 | Weekend: 09:00 - 17:00

Позвони нам: +(373) 22 86 69 59, +(373) 69 77 71 95

Ру Româna

Școala de Nutriție și Alimentație pentru maseuri! (curs de bază)

Curs de nutriție și alimentație sănătoasă

Ești pasionat de alimentație sănătoasă și cauți o sursă sigură de aplicare practică?

Atunci te invităm la cursul de nutriție de la Centrul „Spa Terapy” și fă din pasiunea ta o oportunitate sănătoasă atât pentru tine, cât și pentru familia ta, prieteni, cunoscuți. 

De ce îți propunem să vii la acest curs?

 În prezent suntem bombardați cu extrem de multă înformație despre o alimentație sănătoasă. Unele sunt corecte, altele aplicabile în anumite circumstanțe și situații de boală, iar altele pot fi fundamental greșite și nu corespund constituției tale. Educația nutrițională  devine astfel esențială pentru a te orienta prin multitudinea de informație prezentă în diverse surse. În acest ocean de informație diversificată unui începător îi este destul de greu să selecteze, fără erori și experiențe neplăcute, ceea ce este necesar cu adevarat,  personalizat  lui.

La acest curs ne propunem sa vă oferim noțiuni teoretice de bază despre organizarea practică a unui regim alimentar complex, bogat în nutrienți necesari zilnic organismului, ajustat cerințelor nutriționale contemporane. Concomitent se va oferi informație despre siguranța alimentației, precum și argumente științifice pentru o conduită alimentară corectă, corespunzătoare constituției individuale a fiecăruia. Astfel veți reuși să înțelegeți, cum să dirijați digestia și metabolismul în așa mod, încât  să aveți o siluietă armonioasă și sănătoasă.

Informația va fi prezentată din perspectiva unui medic terapeut, nutriționist, dietolog, care a studiat direcționat si profund teoria nutrițională și care are întotdeauna viziunea de totalitate integră, complexă a organismului uman în aplicarea practică.

Astfel, vei căpăta abilitatea de a discerne între ce e corect și ce nu în informațiile, care circulă în media și, concomitent, deprinderi practice de optimizare a alimentației proprii și a familiei tale.

ПРОДОЛЖИТЕЛЬНОСТЬ:
3 zile

ВЛОЖЕНИЕ:
4000 лей на оплату за 5 дней до начала курса
4000 лей на оплату в день курса

Утренний курс

Ora 10.00 - 17.00

26.02.2024

Вечерний курс

Ora

Формируется


Cui se adresează acest curs?

 • Celor, care doresc să dobândească mai multe cunoștințe despre nutriție pentru beneficiul propriu și al familiei.
 • Persoanelor care vor să înțeleagă și să-și formeze conștient un rațion alimentar individual.
 • Masorilor, care doresc să recomande o alimentație sănătoasă clienților.
 • Celor ce doresc să-și corecteze metabolismul și să revină la constituția sa naturală.
 • Persoanelor, care își doresc să ofere consiliere în domeniul nutriției.
Cui se adresează acest curs?

Ce va propunem să studiați în acest curs?

 Întroducere în nutriție. Noțiuni generale. De ce dietele nu funcționează. Comportamentul alimentar. Obiceiurile alimentare în familie. Surplusul de masă corporală. Aspecte psihosomatice care provoacă decalaj nutritiv. Determinarea masei corporale ideale. Aplicații practice.  Tipurile constituționale și influiența alimentației în menținerea echilibrului constituțional. Testul aiurvedic de determinării tipului constituțional. Zilnicul alimentației, necesitatea evidenței și structura lui.  Bazele anatomiei și fiziologiei tractului digestiv. Constantele vitale esențiale ale organismului uman. Indicații pentru realizarea investigațiilor biochimice ale sângelui.  Rolul apei în organism. Calculul normei individuale. Diversitatea apei potabile, eficiența. Echilibrul acido-bazic. Factorii care îl influențează. Noțiune de sisteme bufer. Testarea individuală a pH-lui. Aplicații practice.  Proteinele. Clasificarea proteinelor. Aminoacizii. Rolul în metabolism. Surse esențiale și asimilarea corectă. Argumente în favoarea utilizării zilnice a proteinelor în alimentație.  Grăsimile. Clasificarea, rolul în metabolism. Uleiurile alimentare, utilizarea corectă. Importanța lipidelor Omega-3,6,9 pentru funcționarea normală a organismului.  Glucidele. Clasificarea, rolul în metabolism. Noțiune de indice glicemic. Argumente științifice în defavoarea utilizării excesive în raționul zilnic al glucidelor, atât a celor sintetice cât și naturale.
 Calculul raportului nutritiv dintre proteine, grăsimi și glucide necesar în rațion.  Schimbul de substanțe în organism, metabolismul bazal. Componentele unui regim alimentar corect, echilibrat. Alimentația funcțională. Alimentația curativă. Importanța somnului, odihnei pentru organism.  Industria alimentară contemporană. Utilizarea conservanților, coloranților în alimentație. Flora intestinală și genocidul alimentar. Constipația. Reabilitarea organismului.
 Micronutrienții. Vitaminele și mineralele. Carențele. Noțiune de radicali liberi. Antioxidanții. Sursele naturale.  Sedentarismul, consecințele lui. Activitatea sportivă și alimentația.  Totalizare. Întrebări și răspunsuri. Înmânarea diplomelor de participare.

Ce va propunem să studiați în acest curs?

Beneficii pentru participanți:

 1. Activitate eficientă într-un grup restrâns de participanți (10-12), conlucrare și susținere reciprocă.
 2. Informația este oferită de un medic nutriționist, specialist bine pregătit în domeniu.
 3. Fiecare participant facilitează de 2 consultații individuale incluse în pretul cursului.
 4. Oferirea, la dorință, a unui regim personalizat din partea coordonatorului (pentru plată suplimentară).
 5. Suportul de curs va include recomandări și recete alimentare pentru implementarea stilului sănătos de viață.
 6. După finalizarea cursului se oferă răspunsuri la întrebările legate de curs pe parcursul unei luni.
 7. Cunoștințele asimilate la curs vă vor permite să vă oriențați eficient în organizarea unui rațion săptămânal pentru familie, să înțelegeți preferințele membrilor familiei conform constituției.
Beneficii pentru participanți:

Cum va fi organizat cursul?

Cursul este constituit din 12 lecții. Fiecare lecție are o durată de 120 minute. Cursanții vor primi suport de curs. La final se oferă diplomă de participare. Vă propunem mai multe oportunități de realizare a cursului:

 • În incinta centrului de Spa Terapy timp de 3 zile consecutive.
 • În incinta centrului de Spa Terapy prin ședințe zilnice, la ora 18.00, timp de 2 săptămâni.
 • Realizarea cursului online, pe platforma Zoom, de 3 ori pe săptămână, timp de 4 săptămâni consecutive. Ora convenabila se concretizează corespunzător grupului format la curs.
Cum va fi organizat cursul?

Cursul va fi coordonat de:

** Bodrug Aurelia**, medic terapeut, nutriționis, dietolog. Respect principiul de abordare a corpului uman ca pe o totalitate integră, spirituală și materială, capabilă să pornească mecanisme de regenerare și reabilitare totală a funcțiilor fiziologice.

 1. 26 ani de activitate in domeniul medical
 2. 21ani de activitate în calitate de profesoară de Medicină internă la CMU
 3. din anul 2004 am început să studiez aprofundat medicina naturistă, modul sănătos de viață
 4. am realizat cursuri de dezvoltare personală și profesională, de psihopedagogie
 5. am participat la mai multe forumuri internaționale offline și online în domeniu
 6. am studiat nutrițiologia la Universitatea Prieteniei Popoarelor din Moscova, Russia, 2016
 7. de 8 ani ofer consultații în domeniul alimentației sănătoase

Pe parcursul ultimilor 5 ani am desfășurat în mai multe localități din republică școala alimentației sănătoase continui permanent să studiez și să-mi aprofundez cunoștințele în domeniul medicinii profilactice, nutrițiologiei prin studierea literaturii științifice contemporane, realizarea diferitor cursuri științifice, de talie internațională.

Cursul va fi coordonat de:

Garanții!

 1. Dacă nu ești mulțumit de acest curs îți primești banii înapoi maxim după o săptămână de participare.
 2. Dacă în virtutea anumitor circumstanțe ești nevoit să renunți la curs, îți poți restitui investiția maxim în 3 zile de la începerea cursului sau să lași un avans pentru participarea la următorul curs.
 3. Cunoștințele oferite se bazează pe un suport științific contemporan și aplicare practică de durață.
Garanții!

Наши контакты

Контактный телефон

Наш адрес

г. Кишинев, ул. Bucuriei 1/6

Электронный адрес

vladimircolun@gmail.com
Arrow Top