Понедельник - Пятница: 9:00 - 20:00 | Weekend: 09:00 - 17:00

Позвони нам: +(373) 22 86 69 59, +(373) 69 77 71 95

Ру Româna

Masajul cu ventuze, una dintre metode care și-a demonstrat efectul în timp!

Masajul cu ventuze, una dintre metode care și-a demonstrat efectul în timp!

 

Ventuze – ce sunt acestea?

 

Ventuze – reprezintă o formă antică de medicină alternativă în care un terapeut aplică pe piele ventuze speciale, timp de câteva minute pentru a crea aspirație. Aceste ventuze sunt aplicate în mai multe scopuri, inclusiv pentru eliminarea durerii, a inflamațiilor, cresterea fluxului de sânge, cu scop anticelulitic, pentru relaxare și o stare de bine, precum și pentru un masaj profund a țesutului.

Ventuzele pot fi realizate din:

·        Sticla                                   

·         Bambus

·         Silicon

·        Plastic

Etc…

Printre afecțiunile care s-au tratat de-a lungul timpului cu ajutorul ventuzelor se numară:

·        Răcelile

·        Stările gripale

·        Convulsiile

·        Congestiile pulmonare

·        Nevralgiile intercostale

·        Bolile de sange

·        Herpesul muscular

·        Gastrita

·        Diareea

Deși mulți oameni sunt sceptici în ceea ce privește tratamentul cu ventuze, acesta s-a dovedit, de-a lungul timpului, a fi extrem de benefic pentru ameliorarea unor afecțiuni și, mai ales, pentru înfrumusețarea aspectului fizic.

 

Citat: Nu mai aștepta! Momentul potrivit nu vine niciodată.

                                                                                      (Napoleon Hill)

 

 

 

 

Ventuze din sticlă,plastic,silicon sau bambus? Fiecare categorie are avantajele ei

 

1.Ventuzele din sticlă, plastic și bambus

Ventuzele din sticlă cu foc de regulă sunt prezentate ca fiind ventuzele bunicilor deoarece pe timpuri se foloseau deseori.  Pentru a creea vacuum, ele se încălzesc și se aplică pe piele.Respectiv ventuzele din bambus sunt au aceși efect ca și cele din sticlă. Sunt recomandate de unii specialiști în tratarea tusei, a durerilor musculare și de oase.

Există două tipuri de tratament cu ventuze:

·        Forma uscată

Aceasta presupune folosirea simplă a ventuzelor încălzite sau nu (la cele mai noi aerul poate sa fie scos si cu ajutorul unor pompe).

·        Forma umedă

Inainte de plasarea acestei ventuze, pielea este usor intepata, pana da sangele.Unii spun ca se elimina si toxinele astfel. Această formă de terapie cu ventuze are și câteva efecte secundare, nu foarte grave. Este clar că forma umedă trebuie s-o efectueze doar un expert. În același timp, terapia uscată lasă și ea urme de invinețire destul de puternice dar acest lucru este doar din cauza că circulația sângelui în acea porțiune de corp este mai lentă.

2.Ventuzele din silicon

În general aceste ventuze sunt folosite pentru masajul anticelulitic corporal. Partea bună este că pot să fie utilizate de absolut oricine, acasă, fără îndrumarea unui specialist. Sunt ieftine si dacă le combini cu un ulei de masaj, efectele vor fi cu atât mai bune.

Ventuzele din silicon nu au ca bază doar masajul anticelulitic dar mai pot fi folosite și pentru:

·        Relaxare

·        Eliminarea oboselii

·        Durerilor mai ușoare

Ele au capacitatea de a nu lăsa urme.

 

Citat: Ai grijă de corpul tau, pentru că este singurul loc unde va trebui să trăiești.                                                                             (Jim Rohn)

                            

 

 

Părerea specialistului privind ventuzele și aplicarea lor în funcție de efectul dorit.

 

Prin prisma practicii acumulate cu siguranță pot afirma că aplicarea ventuzelor sau masajul cu ventuze este foarte benefic asupra sănătății omului. Dar remarc faptul că doar aplicarea zonei afectate cu ventuze nu este îndeajuns. Este bine ca să practicați aplicarea ventuzelor în concordanță cu ședințele de masaj pentru a avea un efect mult mai mare într-o perioadă scurtă de timp.                                           (Pojoga Cornel)

În zilele noastre mai des întîlnite sunt ventuzele cu pompă comparativ celor cu foc ( fie sticlă,ceramică,bambus etc...) deoarece ventuzele cu pompă sunt mult mai sigure în aplicare și chiar ușor de aplicat îndependență de sensibilitatea fiecărui client știind tehnica corectă.

    În general se practică o ședință cu ventuze la 2-3 zile deoarece ele sunt destul de puternice și e nevoie un pic de repauz ca corpul sa poată să se restabilească. Ventuzele nu se lasă pe corp mai mult de 10-15 minute. În mediu se spune că o ședință de genul dat este echivalent cu 2 ședințe de Masaj Terapeutic.

Eu personal practic aplicarea ventuzelor pe clienții mei la sfîrșitul săptămânii pentru a da posibilitatea ca clientul sa facă un repauz în aceste doua zile de Sâmbătă și Duminică. Sunt și cazuri aparte unde aplicarea ventuzelor se face și în timpul săptămânii.

    Ca concluzie doresc să vă îndrum și să vă încurajez să practicați acest mix dintre aplicarea Ventuzelor și Masajul Terapeutic pentru a avea un efect mult mai dorit și într-un scurt timp. După un curs complet sunt sigur că nu veți regreta de alegerea făcută.

Calendar 05.02.2020

Наши контакты

Контактный телефон

Наш адрес

г. Кишинев, ул. Bucuriei 1/6

Электронный адрес

vladimircolun@gmail.com
Arrow Top